perjantai 28. joulukuuta 2012

Crocodile Stitch Crochet Boots


Näitä oli ihan pakko päästä kokeilemaan! Ja nyt sain mallitossun valmiiksi. Olen tosin aamuvarhaisesta asti ollut hereillä ja melkein koko ajan touhunnut tossujen kimpussa. Katsotaan nyt saanko vielä tälle päivälle tehtyä toisen, niin että on sitten parikin. Sen jälkeen täytynee lähteä taas, jälleen kerran ja uudestaan lankakauppaan hakemaan sävysävyyn lankoja! :D

Ensin piti toki tehdä mallikappale varren röyhelöistä.

Mielestäni aika kiva, mutta todella paksu lopputulos. 
Pitänee paleltavimmatkin varpaat lämpimänä!

Kuulin että tälle tossulle kaivataan ohjetta. Mikäli alla olevista linkeistä ei ole apua, niin tässä yritän kirjoittaa auki ohjeen kuten minä sen ymmärsin.
1. kierros: virkkaa ketjusilmukoita tarpeellinen määrä ja liitä renkaaksi, muista ettei varsi jousta joten tee tarpeeksi väljä. 10 kj = kolme krokotiilin suomua.
2. kierros: nouse kolmella ketjusilmukalla toiselle kierrokselle. Jätä 1. kierroksen kj väliin ja tee pylväs seuraavaan kj:hin, virkkaa kaksi kj ja tee pylväs samaan 1. kierroksen kj:hin, toinen pylväs 1. kierroksen neljänteen kj:hin, virkkaa vielä pylväs 1. kierroksen kuudenteen kj:hin. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa väliin ja pylväs samaan 1. kierroksen kuudenteen kj:hin. Eli lopputuloksena sinulla on kaksi pylvästä v-asennossa ja yksi pylväs suoraan pystyssä. Katso kuva.


Päätä toinen kierros piilosilmukalla lenkiksi.
3. kierros: virkkaa v-sennossa oleviin pylväisiin 5 pylvästä ensimmäiseen ja v:n kärjessä yksi ketjusilmukka kääntymiseen, 5 pylvästä toiseen pylvääseen. Olet nyt menossa toisen kierroksen yläreunassa, johon liität pystypylvään kärkeen piilosilmukalla. Jatka seuraavaan v-asennossa olevaan pylvääseen ja toista kierros loppuun. Katso alla oleva kuva.
4. kierros: nouse kolmella ketjusilmukalla ja tee samanlainen pylväs alusta kuin toisella kierroksella siten, että v:n kärki tulee pystypylvään kohdalle, toista kierros loppuun. Katso alla oleva kuva.
5. kierros: kuten kolmas.
Toista niin monta kierrosta kuin haluat suomuja tossun varressa olevan.

Tossun voi tehdä melkein millä tahansa ohjeella, minkä osaa tai löytää. Itse tein  ensin pohjan puolipylväillä, jonka sitten liitin sitä mukaa varteen kuin etenin kantapäästä tossun kärkeen. Tossun pääliosan virkkasin pylväillä, joiden seuraavan kierroksen koukin pylvään takaa, jonka vuoksi pintaan jäi kiva uurrekuvio.


Ohjeita löytyy:
Varren tekemiseen: http://www.youtube.com/watch?v=Zn38vhGIog8&feature=fvst
Tossun tekemiseen: http://www.youtube.com/watch?v=cVRHz8rmG7s
Tossun tekemiseen: http://www.youtube.com/watch?v=SHRLXOBzaUc

9 kommenttia:

 1. Ompa sievä tossu ja varmasti lämmin.

  VastaaPoista
 2. Näin tuon mallin Facebookissa ja pitkään etsin että löysin ohjeet siihen, kiitos siulle siis kun olit noita YouTube linkkejä laitellut! Ihan koukkuun jäin ;)

  - Amma (vapuha.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Just näillä mielin blogiani kirjottelenkin ja onhan ne minulle itsellenikin tallessa täällä. Kerran nähdyllä vaivalla. =O)

   Poista
 3. Kiitos! Tuossa videossa tehtiin hiukan erilailla tosin...tuplapylväiden (V) väliin ei tullut ketjusilmukoita. Pystypylvään molemmin puolin tuli ketjusilmukka...Samannäköinen lopputulos kuitenkin, joten molemmat tyylit varmaan käy :). Ja ehkä langan paksuudellakin jotain merkitystä kummin tekee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti viestistä Raili. Hyvä huomio ja kiva että viittit käydä kirjottamassa sen tänne. :) Minulla on taipumuksena sovellella näihin malleihin omia kikkoja, mutta en muistanut siitä mainita.

   Kivaa Vappua kaikille! :)

   Poista
 4. Moikka,

  ystäväni pyysi minua tekemään hänelle vastaavat tossut. En ole aiemmin tossuja virkannut (muuta kyllä). Olisiko sinulla neuvoa jotain (aikuiselle) sopivaa tossuosan ohjetta? Ilmeisesti kyseiset töppöset on tehty puuvillalangasta, mutta onko sinulla/kenelläkään kokemusta villalangasta?

  Mahtavaa, että joku viitsii nähdä vaivaa meidän muiden puolesta suomentamisessa sekä linkkien laitossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   tämä vastaus lähinnä Anonyymille 11.9., mutta samalla teille muillekin. En ole vielä tehnyt tossuja aikuisten kokoon, joten ohjetta minulla ei ole. Neuvoisin soveltamaan tuota ohjetta, joka jo on pienempään kokoon.

   Elämäni on tällä hetkellä sen verran hektistä, etten käsitöitä ennätä tehdä aikaisemmalla vauhdilla. Työt edistyvät hitaasti, jos edistyvät.

   Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että edelleen nämä sivut antavat lukijoilleen vinkkiä ja apua ideoiden toteuttamiseen. Kiitos siis palautteestasi.

   Poista